10. okt. 2007

Stitur i Provence - Dag 3

Like i nærhten av Entraigues, der vi bor ligger turistmagneten Fontaine de Vaucluse. Dette ble utgangs punktet for tirsdagens tur.

Man forstår raskt hvorfor byen er så populær når man ser det krystallklare kildevannet bre seg gjennom sentrum av byen. Sollyset mot vegetasjonen på elvebunnen var kjempeflott, og må bare sees.

Vi var kommet hit for å gjøre mer enn å bare se. Vi måtte bestige noen høyder for å få den ønskede fallhøyden for fart og spenning.

Heldigvis tok vi feil rute opp mot fjeltoppen.

Opp og opp, pust og pes, grov pukk, til tider umulig å sykle, men etter 1 time og 45 minutter hadde vi nådd 650 m.o.h på høyde måleren.

La Pouraque, Ruten vi hadde valgt er best egnet for nedfart i henhold til guideboken.


Gudskjelov, nedfarten vi nå fikk ble en uforglemmelig opplevelse med høy fart på delvis asfalterte veier langs "Mur de la Peste".

Den godt synlige muren ble bygget på 1700 tallet for å beskytte området mot den fryktede pesten.




Remi var pålest og på finurlig vis fikk oss inn på et sti-run gjennom en bortgjemt dal. Den navnløse dalen på kartet kan du oppleve ved å melde deg på tur med Remi ;-)

Det var som ut av tekstboken for det mest perfekte av singelrack. En utrolig Canyon, med skulpturer som måtte bestiges og foreviges digitalt. For en opplevelse!
Tenk bare hvis vi ikke hadde kjørt feil.

Avslutningen gjennom et ”pukkverk” av kalkstein. Sykkelen fikk juling, tenna på drevet sto til alle kanter.

Bare legger måtte ta i mot for steinsprut, au... men fy flate så gøy.


Vi var nede i ”Fontaine byen” igjen og klare for lunsj, valget var enkelt, lam grillspyd med gratin d’auphinois.

Meny pris med salat 70 kr p.p... ikke verst.





Vi droppet ettermiddags sykling tirsdag, og lesket strupen i ettermiddagsolen på takterassen med god musikk og lokale lovlige vindruer.

Le Chef Remi måtte til pers igjen, og disket opp med en ”enkel” liten middag bestående av stekte andelår og sin egen spesialitet potetgrateng.

Det måtte bli en kraftfull vin fra Chateauneuf du Pape til.

Just an other ordinary day in Provence...

Se bildene fra dagenstur her!

Ingen kommentarer: