8. okt. 2007

Stitur i Provence - Dag 1

Provence turen startet med en smertefri transport Oslo-Torp- Marseille, og videre med leiebil 1 time mot Avignon i hjertet av Provence. Vi fikk greit med 3 sykler, bagasje i vår Opel Zaphira. Ankomst i et supertrivelig hus i en landsby tilhørende Remi sin familie. Jeg hadde stor flaks med rom valget og har en kjempe terrasse, med utsikt over området. Her har jeg til nå beskuet sol opp og ned ,og like fasinerende klar stjerne himmel.

Neste dags arrangement krevde Revelje ved soloppgang så det var bare å gå i gang med sykkel bygging, før jeg gikk på "tryne i madrassen" 01.30.

...stå opp din gris!! men ikke uten grunn. Det var klart for områdets store event for Singeltrackere. 100 vis av påmeldte på ulike løype traseer 15, 25 og 40km. Vi havnet på 25km ern.

Rett inn i et fasinerende landskap med vekselvis knall rød og gul sand, klippeformasjoner.
Full fart bortover oppover og fartsfyllte nedstigninger. Trangt, intenst og utfordrende.
Alt lå tilrette for Wallrides i skråninger, doseringer osv. Franskmennene stillte med familier og singletrackers i alle aldre, godt utstyrt.



Vi ble raskt imponert over klatrevillige jenter, og seriøse godt utstyrte riders.

Begeistringen ville ingen ende ta og nådde sit høyde punkt når løypa var lagt igjennom en gruve i fjellet med lysslinger, skarpe turns osv før vi igjen entret dagslyset med DH partier med nye utfordringer.



Avslutningen gikk gjennom byens dirtpark og rett inn i en herlig buffet med lokale spesialiteter. Tid for påfyll. Kokken grillet krydrede guormet pølser, og forfriskende rosevin blandt assortementet av drikkevarer.



En vannvittig bra dag , smil fra øre til øre, ble avsluttet på spisekjøkkenet i huset med lokal kost og gjennomgang av dagens fangst på fotofronten.

Øyvind

Se bildene fra turen her.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heldiggriser!
Det ser så fett ut at det gjør vondt her jeg sitter på kontorstolen. Ja Ja.... Jeg får legge noen planer...

Remi - Singletrack Reiser sa...

Hehe, Her gjør det også litt vond i å sitte på sete i flere timer... men vi klager ikke ;-)

Remi