17. juli 2007

Morzine - dag 2

Andre dagen vår her i frankrike, løypene i les gets/morzine området er litt kjipe etter alt regnet som har gjort sitt med løypene. Noe jeg merket godt når jeg hadde litt for stor fart og litt for slapt tak rundt styret ned mont chery... au.


Vi reiste derfor mot Sveits. Guy hadde som vanlig "litt" problemer med sykkelen, så vi dro litt seinere enn planlagt. Opp Super Morzine gondolen, og deretter til heisen som leder helt til toppen av det fjellet. Derfra syklet vi i gruppe til Lindarets hvor vi videre tok heis til toppen av Chatel. Her var løypene i mye bedre stand enn de som var i Les gets/Morzine, alle var storfornøyde og koste seg ned øverste delen av Chatel. Mikel som hadde mistet hjulene sine på flyreisen, brukte en leiesykkel, den fungerte ikke som den skulle, derfor ble det litt mekking nede på midtstasjonen i chatel området.


Etter litt fiksing av bremser og cola/is spising dro vi videre ned til Chatel bikepark. Her var det masse forskjellig, mye northshore, smådropper, noen step ups(bygd i treverk). Til forandring fra i fjor hadde de bygd en løype som het noe med "Blues" som var en slags freeride løype med noen småhopp, doseringer, større hopp og et par wallrider.

Deretter lekte vi oss litt i foampiten, som ikke er så veldig mye å skryte av, morsomt i 5 minutter, men ikke fult så morsomt med fulldempa. Remi, Guy og Thomas lekte seg litt med hopp/droppene som er bygd litt ovenfor foampiten(hele området er en liten bikepark)

Vi begynte å bli hugringe, så vi tok heisen opp fra bikeparken opp til midtstasjonen igjen. Her bestilte vi alle pizza, utenom Guy som satt alene å spiste matpakken han hadde med fra frokost, ikke lett når alle delene på sykkelen blir ødelagt, og han må bruke alle pengene på sykkeldeler framfor mat.


Etter skikkelig bra lunsj skulle alle de gamle ha kaffen sin. Thomas, Guy og jeg ville sykle, så vi takket for oss, og dro videre opp til toppen av Chatel og dro mot den nye shcvææære bikeparken som var bygd på en veldig bratt skråning. Alt var digert, mye større enn det som var bygd i Kona parken i Les Gets. Fra heisen i Chatel kunne vi se en stor dropp borte i denne bikeparken, den var diger. Guy nølte litt, det var en slags step up, men man mistet all farten på toppen, så man måtte tråkke ut til 4-5 meters drop. Guy prøvde, og landet perfekt (men han røyk noe i Shivern sin)


Vi fortsatte videre, masse vanskelige dropper, hopp og northshore bygg nedover. I slutten av løypa er det en ganske morsom northshore bygg som er formet som en ku, det begynner med en step-up, til bred northshore som deretter leder opp på "kua" som deretter leder til et tre som går over et lite vann. Jeg prøvde, alt gikk fint til jeg skulle over vannet, jeg sklei og falt uti med kamera og mobil i lomma, jippy! Guy kom etter, og klarte seg fint over hele "kua" Thomas var smart nok til å kjøre rundt, for denne gang.


Eirik.

Se flere bilder her.

Ingen kommentarer: