21. nov. 2007

Test - Norrøna Fjørå hybrid jakke

I forbindelsen med Marokko turen fikk jeg noen klær å teste av Norrøna med bl. a. den nye /29 Soft shell Bo short og genser og Fjørå hybrid jakke.

/29 Bo serien som består av komfortable klær med tekniske egenskaper for en aktiv livsstil. /29 Bo short og genser er utviklet i det samme strech materiale som årets Admunsen Bo linjen.

Fjørå er en dedikert terrengsykkel serie som skal som holder deg tørr og varm. Klærne kommer i løpet av 2008 sesongen.


Shorten er veldig lett (235g) og behagelig å bruke. Litt baggy og går til under knærne perfekt hvis du bruker kneepads. Likevel litt smalere enn årets utgaven.
Genseren (280g) er en tynn skallagg med bra passeform og er behagelig å bruke direkt mot huden. Den er romslig nok for å bruke rustning og ryggeplatte under.

Begge puster veldig bra og tåler yr og litt regn. Likevel er de ikke vantett, men tørker lynrask.




Fjørå er en dedikert terrengsykkel linjen som kommer i 2008 sesongen. I følge Norrøna: "Fjørå gir deg det beste av vær beskyttende sykkelbekledning". Fjørå er designet med fokus på lett vekt og god passform i tekniske stoffer.

Fjørå hybrid jakka er en "alt i ett" jakka som er laget av to forskelige materialer. En tekniske membrane foran og en pustende og tøyelig softshell under armer og på ryggen. I tillegg er jakka full av små nyttige tekniske detailjene.

Fleece rundt halsen
Loma med glidelås foran og bak
Vinduen på venstre arm for å vise Rollexndin eller holder deg oppdatert med de viktigste dataene fra pusleklokke.
på slutten av begge ermerfinnes de en slags votter som kan beskytte handene din mot regn og kulde.


Jeg brukte Fjørå hybrid jakka litt over tre uker. Jeg hadde flere turer i Oslo marka på høstværet og da jeg var på tur i Atlasfjellet i Marokko.

Passform er bra; strech materiale bak gjør at jakka sitter veldig bra. Den tett membrane foran beskyter mot vind, kulde og regn, mens strech materiale på ryggen og underarmer transporter svettet og fuktighet ut og gjør at underlager /firstbase layer holde seg relativt tørt og man blir ikke kald på høst- vintersykkelturer. Dette funker veldig bra slev om man brukker en ryggesekk/drikkesekk

Det kommer mer info snart på norrøna sine sider

Ingen kommentarer: